Блог

Моето сърдечно послание към вас

✎ Мая Младенова

Колко често си давате сметка за въздействието на казаното от вас? Колко често успявате чрез речта си да постигнете именно ефекта, който сте искали? Тази видео публикация съдържа личното ми мнение за словото и общуването, споделено с вас от сърце.

Прочетете повече

Учене през целия живот - защо?

✎ Мая Младенова

Ученето, което продължава през целия живот, е една все по-разпространена тенденция в модерния свят. Какви са причините? Просто поредната мода или наличие на реални нужди? Какви позитиви ни носи това да продължаваме да учим, докато работим, след като вече сме посветили детството и ранната си младост на обучение? Публикацията търси отговорите на тези въпроси, пречупени през професионалния педагогически опит на автора.

Прочетете повече

Персонализирано обучение – що е то?

✎ Мая Младенова

Какво точно се крие зад термина „персонализирано обучение”? Как точно се създава то? Каква е ползата от него? Правилно ли е да се слага знак на равенство между индивидуалното и персонализираното обучение? В публикацията ще откриете отговорите на тези въпроси, преплетени с други проникновени мисли на автора.

Прочетете повече

Сблъсък със спорта. Какво? Не!

✎ Мая Младенова

Какъв е най-добрият начин да оценим напредъка си? Кое е по-важно – да се сравняваме с останалите напредващи или със самите себе си? Публикацията анализира тези въпроси през призмата на историята за личния сблъсък на автора с явлението „спорт”.

Прочетете повече

Нека Силата (на МОТИВАЦИЯТА) бъде с Вас!

✎ Мая Младенова

Къде се намира изворът на мотивацията ни? Винаги ли имаме достъп до него? Учителят ли е този, който трябва да ни мотивира? Коя е най-добрата мотивация? Има ли изход когато мотивацията ни за дадена дейност просто я няма? Тази публикация търси отговорите сред низ от разсъждения и анализ на личен опит.

Прочетете повече